Tro, Håb & Inspiration

’Efterskole er en holdsport’

– Jeg tror, at alle teenagere gerne vil lykkes, og at der er en guddommelig plan og et formål for deres liv, siger Morten Iversen.

Morten Iversen startede som forstander på Mariager Efterskole efter sommerferien. Han har i flere år været lærer, og senest leder, for Akademiet på Mariager Efterskole. Her besvarer han tre skarpe spørgsmål om sit nye job.

Hvordan er det at gå fra at være ansat som lærer til leder på samme skole?

– Det har været en positiv oplevelse at træde ind som leder på Mariager Efterskole. Jeg oplever en stor support fra lærerne og de øvrige medarbejdere, der har hjulpet med at lukke blinde vinkler af.

Vi var i forvejen et team, der løftede visionen i flok, og selvom jeg ikke var leder af teamet tidligere, har overgangen været meget naturlig.
Efterskole er en holdsport, og jeg har det bedste team omkring mig. Der har været nogle udskiftninger i forbindelse med forstanderskiftet, men allerede nu kan jeg se, at de nye på holdet er de helt rigtige til, at vi kan spille hinanden godt.

Mere kreativitet

Kommer Mariager Efterskole til at ændre sig med dig ved bordenden?

Det er store sko, jeg skal fylde ud efter skolens forrige forstandere. Men jeg vil fremover videreføre det DNA, som er lagt forud. Vi er en skole, som vægter faglighed, udvikling og tro for alle elever.
Jeg kommer til at tilføre skolen et lidt mere kreativt snit – der er mange kreative tiltag på skolen, men jeg vil gerne give dem en større platform.

Ind i Guds plan

Hvad er din motivation for at arbejde med teenagere?

I min tid som leder for vores talentakademi har jeg fået lov til at se teenagere, der fik selvtillid, ambitioner og drømme. Jeg tror, at alle teenagere gerne vil lykkes, og at der er en guddommelig plan og et formål for deres liv.
Og teenagetiden er et gyldent øjeblik, hvor vigtige byggesten i livet lægges. Derfor elsker jeg at få lov til at lave en bane, som teenagerne kan spille på og se formålet og meningen med deres liv samt tage de vigtige skridt i retning af at lykkes i deres liv.

Jeg brænder for at se unge få livsmod og tro på sig selv og på, at der er et formål med deres liv.
Om man har haft et knæk med skolen, relationerne eller i sjælen, så er det at være med i processen med at få vendt op og ned på tilstanden noget af det mest fantastiske, jeg kan være med i.
Og at få lov til at skabe rammerne for 20 lærere og 160 elever, hvor dette sker, er en helt unik mulighed. Jeg ved, jeg har fået verdens bedste job.

Her kunne din reklame være
Se også