Tro, Håb & Inspiration

Petras 50-års jubilæum

Der er gået 50 år, siden rockgruppen Petra startede, som har været toneangivende for kristen musik; og det fejrer de med dette opsamlingsalbum. Udgivelsen kan ikke købes elektronisk, men kun fysisk enten som 3 CD’ere eller 5 LP’ere. Der er 50 sange med i opsamlingen, taget fra den lange periode. Ingen nye sange, men der er også så mange gode at tage af.

Det er sangskriver Bob Hartman, der har udvalgt sangene, der skulle med i denne luksusudgave. Han vidste, det var en umulig opgave at gøre alle glade (folk har deres egne favoritter), så han valgte nogle af de sange, der har været mest efterspurgte gennem årene. Amerikanske anmeldere har undret sig over, at Bob har taget begge udgaver af God Gave Rock And Roll To You med, når det kunne have givet plads til yderligere én sang. Det er jeg nok enig i.

Petra er bandet, “der ikke vil dø!” De gik på pension i 2005 med live-pladen “Farewell”, men siden da er de genopstået i forskellige konstellationer. Dels har de turneret i samme formation, som de sluttede med på pladen “Jekyll & Hyde”, og dels gik den forhenværende forsanger Greg X Volz sammen med nogle af de tidligere medlemmer og begyndte også at turnere. Det kom der så to nye “Petra-grupper” ud af.

Bob Hartman og forsanger John Schlitt dannede gruppen II Guys from Petra, som primært lavede lovsang (med lidt Petra-sange). Greg X Volz dannede gruppen Classic Petra, som efter kort tid skiftede navn til CPR band (med Petra-sange + lidt nyt). Udover det lavede John Schlitt også gruppen The Union Of Sinners & Saints med Billy Smiley fra White Heart, hvor de dels genindspiller Petra og White Heart hits, men også har helt nye numre med.

I Deluxe udgaven får man nogle samlekort med, men jeg tænker, at det er de samme kort, der er i alle sammen; så det er ikke nødvendigt at købe flere plader for at få flere kort. Alle sangene er blevet remastered, hvilket har givet guitarerne en mere “sprød” lyd, især ift. de helt gamle udgivelser som fx på sangen Back Slidin’ Blues fra 1974, hvor Bob selv synger for.

Kunstner: Petra
Titel: Fifty
Genre: Rock/Pop
CD/LP: girdermusic.com – Pris: 195 kr.

Her kunne din reklame være
Se også