Tro, Håb & Inspiration

Nyansatte på Oasehøjskolen

Beatrice Wagner og Enok Fredensborg er ansat som praktikant og trivselsvolontør på Oasehøjskolen fra 1. august.

Beatrice Wagner, 26, og Enok Fredensborg, 30, er ansat som praktikant og trivselsvolontør på Oasehøjskolen fra 1. august.

Kæresteparret havde egentligt planlagt bryllup i juni. Bagefter ville de have rejst til Argentina et halvt år. Men så kom Corona og vendte op og ned på deres planer.

– Selv om det ikke var det, vi havde planlagt, føles det som om, at Gud har vendt en fortvivlet situation til noget endnu bedre. Vi er blevet mindet om, at Hans planer er bedre, end hvad vores fantasi rækker til, og hvad vi lægger af planer for vores liv, siger Beatrice Wagner.

Brylluppet er udskudt til november, mens Argentina er skudt til hjørne. I stedet stempler de ind på Oasehøjskolen. Beatrice Wagner som praktikant fra sin uddannelse på VIA University College i Århus, hvor hun læser Kristendom, Kultur og Kommunikation, og Enok Fredensborg som trivselsvolontør.

– En dag gik vi en tur i skoven og talte om, hvad vi drømte om at lave i fremtiden, og snakken faldt på, at det kunne være dejligt at arbejde på en højskole, forklarer Beatrice Wagner.

– Næste dag poppede stillingsopslaget som trivselsvolontør på Oasehøjskolen op. Vi tog en snak om, at vi måske sammen kunne arbejde på højskole, og vi var ærlig talt lidt oppe at køre over den unikke mulighed, som var ’dumpet ned fra himlen’, fortsætter hun.

Enok Fredensborg er i øjeblikket ungdomsmedarbejder i Kronjyllands Frimenighed i Randers. Både ham og Beatrice Wagner har været engageret i flere folkekirker og frimenigheder i Østjylland.

– Vi har også begge to gået på højskole og har begge fået højskoleånden med os, og at arbejde på en højskole har nok også ligget og boblet i os, siger Enok Fredensborg.

– Så da vi fik muligheden, slog vi til. Højskolelivet danner rammen om et unikt fællesskab, som man både selv har valgt, men som man også samtidig bliver kastet ind i. Det er rammen for personlig og åndelig fordybelse. Den kombination er vi vilde med, og vi er taknemmelige for, at vi får lov at være medspillere i det, siger Beatrice Wagner.

Enok Fredensborg kommer til at undervise i sjælesorg, foto og Bibelnøglen, som er for dem, der har en lille teolog i maven. Beatrice Wagner skal undervise i filosofi og litteratur.

– Beatrice Wagner og Enok Fredensborg skulle have været gift denne sommer, og derefter være rejst til Argentina. Men Corona har jo vendt op og ned på meget. Og det er vi super glade for på Oasehøjskolen, for nu får vi et kompetent par som henholdsvis trivselsvolontør og praktikant, lyder det fra højskolen.

Se også