Tro, Håb & Inspiration

Usædvanlig musik

Starflyer 59 har sit helt eget lydbillede. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke.

Dette er faktisk første gang, at jeg har lyttet til en af deres indspilninger, og det lyder ikke som så meget andet, jeg har lyttet til. Jeg var derfor lidt overrasket over, at dette er deres plade nr. 16, og at de har været i gang i 27 år.

Det første nummer lyder som musik fra en westernfilm. Det er en instrumental intro på 1 min og 46 sek, som skyder pladen i gang på en fin måde.
Når ellers de “rigtige sange” er gået i gang, er der dog ikke den store variation i musikken. Sangene og lydbilledet minder meget om hinanden, og det bliver hurtigt en smule monotont.

Jason Martin har en fin dyb stemme, men han synger i samme leje på alle sangene og presser aldrig stemmen på noget tidspunkt. Det er vældigt afslappet (og til tider lidt kedeligt). Sangene ‘Yea right’ og ‘New Guitar’ skiller sig ud fra de andre, da der er en smule mere “gang” i dem.

Sangene ‘Respect’ og ‘Sunrise’, som begge er i et mellemtempo, er nok mine to umiddelbare favoritter. Hvis der er mange danske Starflyer 59 fans derude, håber jeg ikke, at I tager det ilde op, at jeg ikke giver albummet en mere bragende anmeldelse. En amerikansk anmelder skriver, at det er det bedste Starflyer album siden 2004. Jeg tænker, at det nok ikke lige er min kop te, men det er helt sikkert kreativt og gennemført (hvis man kan lide stilen).

Jason Martin er bagmanden i bandet og den primære sangskriver. Der har været en del udskiftning i bandet gennem tiderne, og jeg forstår, at deres nuværende afslappede og tilbagelænede lydbillede ikke er sådan, de lød i begyndelsen, men at de har skiftet stil en hel del. Martin er også snart 50 år gammel, så måske er stilskiftene bare en naturlig udvikling.

Kunstner: Starflyer 59

Titel: In search of Vanity

Genre: Alternativ Rock

Download: itunes.dk

Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også