Tro, Håb & Inspiration

Gospelgruppe synger pop

Gaither Vocal Band har eksisteret siden 1981 som popgruppe og har produceret mange soloartister. I 1991 slog gruppen sig på sydstatsgospel med pladen Homecoming, som samtidig blev startskuddet til en lang række videoer og plader med stor success. Nu laver de så pop igen på denne indspilning.

Bill Gaither er en legendarisk sangskriver, som har lavet et utal af gode sange. De fleste af dem har han skrevet sammen med sin kone, Gloria. Sangen ”He Touched Me” blev indspillet af Elvis, hvilket også blev titelnummeret på netop den plade. Gaither har ikke skrevet nogen af sangene denne gang. Titelnummeret ”Let Me Be There” er en Elvis-sang fra hans sidste plade inden sin død, pladen ”Moody Blues”. Sangen er også denne EP’s bedste nummer.

Dette med at lave EP’er plejede at være noget, de “yngre” kunstnere gjorde, når de ikke havde nok sange til at lave et helt album. Men nu er de “ældre” grupper også begyndt at gøre det. For kort tid siden blev der anmeldt en EP af en anden legendarisk gospelgruppe, The Imperials, og nu gør GVB dem kunsten efter.
Af store navne, som har været i gruppen gennem tiderne, kan nævnes: Steve Green, Larnelle Harris, Michael English, Jim Murray, Mark Lowry, Jonathan Pierce og Russ Taff.

Selvom Michael English er en fantastisk sanger, så var gruppens storhedstid i årene, efter at Guy Penrod blev forsanger, og David Phelps var tenor. Penrod kom med i 1995 og var med indtil 2008. Herefter blev Michael English forsanger igen. David Phelps var en super god tenor, som kunne synge meget højt (lyst) uden samtidig at blive skarp i lyden, som mange tenorer gør.

Efter at Phelps havde forladt gruppen, som altid havde bestået af fire sangere, og så pludselig gerne ville lege med igen i 2014, ja så tilføjer man bare en sanger mere (i stedet for at fyre en af de andre), og siden dengang har GVB været en kvintet i stedet for en kvartet, selvom Phelps dog forlod gruppen igen. Den nuværende gruppe gør det også godt klangmæssigt.

Kunstner: Gaither Vocal Band
Titel: Let Me Be There
Genre: Pop
Download: itunes.dk – Pris: 24,00 kr.

Her kunne din reklame være
Se også