Tro, Håb & Inspiration

Maratonbøn og lovsang i Randers

”Shekinah 72” er for de mega udholdende, der vil være del af 72 timers bøn og lovsang – men man er også velkommen til bare at kigge forbi…

Mathias Pedersen, 25 år, er en af drivkræfterne bag bønnehuset.

Randers vil gerne kendes som Lysets By. Netop lyset falder godt i tråd med bøn, lovsang og Helligånd, som man fra torsdag 31. maj til søndag 3. juni kan opleve i rigt mål midt i byen.

”Shekinah 72” er navnet på en 72 timers begivenhed for kristne i alle aldre og på tværs af kirkeskel. Tre døgn med uafbrudt bøn, lovsang og undervisning, som Bønnehus Randers står bag.

– Temaet er nærværet med Gud, hvilket også navnet ”Shekinah 72” indikerer. Vi sætter fokus på spørgsmålene: Hvordan lever jeg i Guds nærvær? og Hvad gør Guds nærvær?, siger Mathias Pedersen, som er i lederteamet i Bønnehus Randers.

Shekinah er et hebræisk ord, der betyder ”at bo”, ”dvæle” eller ”tage ophold”. I jødisk litteratur beskriver det stedet, hvor Gud tager bolig og er nærværende.

– Det giver ro, når man kan samles om bøn i tre dage. Det er en måde, vi kan dedikere os til Gud, bare at sidde stille og lytte til, hvad Gud vil os. Og takke ham. Desuden er der jo også det sociale aspekt med fællesskab, hvor vi kan have det hyggeligt og dele tro og bede for hinanden.

– Men tanken er også, at vi gerne vil række ud til byen Randers, som om fredagen holder Open by Night. Der laver vi en lille gadecafé, hvor vi vil invitere folk til at blive bedt for, fortæller Mathias Pedersen.

Hovedtaler fra USA
Hovedtaler er amerikanske Seth Yates, som sammen med sin kone, Hannah, kommer hertil fra Hawaii. Han har i over 20 år været forkynder, underviser, lovsangsleder og musiker.
Seth er med under hele arrangementet.

I løbet af de 72 timer vil der hele tiden være nogen, der beder. Man er velkommen til skrive sig op i et særligt bønneskema på Facebook og bidrage med 1-2 timers bøn.

Derudover bliver der fælles møder med lovsang, tilbedelse og taler. Lovsangsmusikere, der gerne vil involvere sig i begivenheden, kan kontakte Nicolai Maksten på nicolaimaksten@gmail.com.

Der vil være én times undervisning formiddag, eftermiddag og aften – efterfulgt af lovsang og fælles bøn.

Hovedtaler er amerikanske Seth Yates, som sammen med sin kone, Hannah, kommer hertil fra Hawaii, hvor parret bor. Han har over 20 år på bagen som forkynder, underviser, lovsangsleder og musiker, og han vil være til stede under hele arrangementet, men taler fredag kl. 20 ved et stort møde i samarbejde med IMU, Skywalk og Unite.

Seth Yates har en baggrund i bl.a. International House of Prayer i Kansas City, USA, og i Kona Prayer Room på YWAM Kona – University of the Nations. Han har tidligere været i Danmark og talt på Prayer & Worship Camp (Ungdom Med Opgave) og på Brighter konferencen i 2015.

Peter Tinggaard er med i ledergruppen i Bedehus Danmark og er leder af Faste for Danmark.
Danske talere

Desuden medvirker Peter Tinggaard, som er kendt fra flere sammenhænge, og som har en stor passion for vækkelse i Danmark og stor tillid til udholdende bøns virkning. Peter er med i ledergruppen i Bedehus Danmark og er leder af Faste for Danmark, er forfatter, forbeder og familiefar. Peter taler fredag kl. 16-18.

– Jeg synes, at Gud så meget lægger på mit hjerte, at det ikke er en tid til at bede alene længere, det er en tid til at komme sammen. 72 timer, hvor vi kommer sammen, er en enestående anledning til at opleve store ting med Gud, siger Peter Tinggaard.

Den anden danske taler er Rasmus Jonstrup, som har skrevet bogen Gymnasietro, er teologistuderende og har en stor passion for Guds Ord og for efterfølgelse af Jesus. Han er en gribende taler, der gerne involverer og udfordrer sine tilhørere. Rasmus taler lørdag kl. 14-16.

Rasmus Jonstrup, som har skrevet bogen Gymnasietro, er en gribende taler, der gerne involverer og udfordrer sine tilhørere. Rasmus taler lørdag kl. 14-16.
Bøn for Randers

Det er på alle måder perfekte rammer, som Bønnehus Randers har valgt til arrangementet. Det foregår i Helligåndshuset, som blev bygget i 1434 og har en broget historie som både kloster og latinskole.

Huset er også kendt for sin storkerede på taget. Helligåndshuset ligger lige ved gågaden Houmeden, hvor der plejer at være masser af liv, når der er Open by Night – og lørdag formiddag.

Bønnehus Randers udsprang i 2015 af et Prayer & Worship arrangement på Ungdom Med Opgaves hovedkvarter i Sjellebro, og siden har 20-30 unge kristne i Randers mødtes hver søndag og onsdag til lovsang og bøn.

– Visionen var fra starten et bønnehus, hvor vi beder for byen. Vi beder primært for Randers, for skoler, forretningslivet i byen osv., men også mere globalt for fx verdens missionærer og for flygtninge. Vi kommer fra forskellige kirker. I ledelsen er der fx tre forskellige frikirker repræsenteret, fortæller Mathias Pedersen, 25 år, som selv er opvokset i Evangelisk Frikirke og dens ungdomsafdeling, Skywalk.

Han har tidligere været tre år i Bethel Church i Californien, men læser nu historie og musikvidenskab på Aarhus Universitet. Hans lillebror Simon er netop kommet hjem fra to år i Bethel og deltager også i Helligåndshuset.

”Shekinah 72” begynder om torsdagen kl. 20 og slutter søndag aften kl. 20. Det er gratis at deltage i begivenheden, men man skal selv sørge for kost og logi. Det forventes, at der kommer kristne fra hele Danmark, ligesom nogle fra bl.a. Berlin og Amsterdam vil deltage.

Her kunne din reklame være
Se også