Tro, Håb & Inspiration

Aktive Sweet – på banen igen

Det andet udspil fra Sweet & Lynch holder stilen.

Michael Sweet er den mangeårige forsanger og primære sangskriver for bandet Stryper, der blev dannet helt tilbage i 1984. Bandet lukkede i 1990 efter pladen Against the law, men genopstod så i 2005 med den fremragende plade Reborn, med mange gode plader siden.
I forbindelse med Strypers pause begyndte Michael Sweet at lave solo-plader, hvilket han er fortsat med sideløbende med Stryper. Han er meget aktiv, og han spytter den ene plade ud efter den anden. I en periode var han også forsanger i bandet Boston og turnerede med dem, men udgav ikke noget sammen med dem.

I 2015 udgav han Only to Rise, sammen med guitaristen George Lynch. En plade spækket med gode sange.
Lynch har normalt sit eget band Lynch Mob og er tidligere medlem af heavy bandet Dokken.
I november udkom opfølgeren, Unified så. Sammenlignet med den første er der ikke helt så mange gode sange, men den er stadig værd at lytte til. Stilen er hård rock/heavy rock ligesom den første.

Stryper var det første kristne band, der slog igennem på det sekulære marked med en klar evangelisk profil, og de delte Nye Testamenter ud til deres koncerter. Selvom Gud bliver takket i coveret, er teksterne her ikke så kristne, som man ellers kender det fra Michael. De er af mere ”almindelig” natur. Vi kan kalde dem ”Oh Baby” sange.
De bedste sange er nr. 3 Afterlife – en funket uptempo sang – og nr. 9 Bridge of Broken Lies – en ballade med en god, grædende guitar.

Formålet med pladen er at lade musikken skabe enhed mellem mennesker, skriver Michael i coveret. De sædvanlige stærke evangeliske tekster må så vi vente på, til den næste Stryper-udgivelse kommer, hvilket de er i gang med at optage nu.
Anmeldt af Mark Hill

Her kunne din reklame være
Se også