Tro, Håb & Inspiration

Flyvende start for ny dansk-etiopisk bibelskole

Lise Holt Knudsen er 19 år, bor i Kibæk og går i 3.g. på Herning Gymnasium.

Global Discipleship Training, den nye dansk-etiopiske bibelskole, er kommet flyvende fra start! Interessen har været stor, og i løbet af det første døgn kom der 12 tilmeldinger.

Lise Holt Knudsen var den første, der tilmeldte sig. Hun har været til samtale og er blevet optaget på GDT 2019. Hun hørte første gang om GDT på Discipeltræf og syntes, det lød vildt spændende:

– Dét, der tiltrak mig ved GDT, var den fede blanding af undervisning og praksis. Man kan lære rigtig meget om Gud ved at blive undervist, men jeg mener også, at man lærer mindst lige så meget ved at opleve en masse ting og mærke Gud i situationer, hvor man ikke nødvendigvis er i sin comfortzone, men hvor man selv er ude at skabe sine egne erfaringer et sted, der er fuldstændig anderledes, end det man er vandt til.

Hvorfor meldte du dig til GDT?
– I forhold til sabbatår er der så meget, jeg gerne vil nå at opleve, så det har virkelig været svært at vælge mellem alle mulighederne. Jeg vaklede mellem et ophold på en kristen højskole og at tage til Afrika og arbejde med børn eller unge.

GDT er den perfekte blanding mellem de to ting. Man får et kristent højskoleophold samtidigt med, at man får lov til at udforske en anden kultur, være i praktik og masser af tid til at snakke med etiopiske unge. Det kunne simpelthen ikke passe bedre for mig!

Hvad er dine forventninger til GDT?
– Jeg vil gerne lære nye mennesker at kende og dele tro og liv med en flok, som jeg skal tilbringe en masse tid med. Man får et helt specielt bånd af at rejse sammen, bo sammen og opleve ting sammen. Jeg vil også gerne lære Gud bedre at kende og lære mere om, hvad han kan bruge mig til, og hvad han har af betydning for mennesker i en helt anden kultur.

– Det er også vigtigt for mig at lære mig selv bedre at kende, og det tror jeg virkelig, man har rig mulighed for på et sted som GDT.

Global Discipleship Training er et samarbejde mellem Promissio og Børkop Højskole. Det er en bibelskole med 2 måneders undervisning i Danmark og 3 måneders undervisning og praktik i Etiopien.

Her kunne din reklame være
Se også