Tro, Håb & Inspiration

Elever fra Grejsdalens Efterskole fik glædeligt besøg

Torsdag d. 4. marts besøgte 18 medarbejdere fra Grejsdalens Efterskole deres elever rundt omkring i Danmark. Der var gensynsglæde over hele linjen.

Gensynsglæden var stor, da Grejsdalens Efterskole besøgte deres hjemsendte elever. Nu kan de snart ses på efterskolen igen.

Mens mange efterskoler fik lov at genåbne den 1. marts oven på vinterens lange nedlukning – måtte endnu flere vente yderligere to uger på grønt lys. En af de efterskoler, som sukker efter at komme i gang, er Grejsdalens Efterskole i Vejle.

Cecilia tager imod medarbejderne på terassen – heldigvis skinner solen.

Siden nedlukningen i december er de 80 elever troligt troppet op til den daglige undervisning foran skærmene derhjemme, men nedlukningen begynder at sætte spor i elevernes trivsel. Derfor besluttede skolen at køre landet rundt for at bringe håb, glæde og optimisme ud til eleverne.

– Det er hårdt uge efter uge at se eleverne tabe motivation og livsglæde. De trænger til at være sammen og dele hverdag og liv igen, siger forstander på Grejsdalens Efterskole, René Brorson.

Fabian (th.) havde pyntet op med flag af en af lærerne (foto indsat).

– Vi kørte den 4. marts ni biler rundt i landet. Vi har samlet kørt flere end 2500 km for at møde vores elever, kigge dem i øjnene og give et skud energi til den forhåbentlig sidste del af nedlukningen, siger René Brorson og understreger:

– Vi lægger vægt på nærvær, læring og trivsel, og alle tre parametre er udsat for et langtrukkent coronanedlukningsangreb, som vi var nødt til at gøre noget ved.

En smule mere glædelig

Flag, sol og smil over hele linjen, da Grejsdalen tog på hjemmebesøg.

Med sig i bilerne havde personalet lidt sødt til ganen og en hoptimist med påskriften ”gør hver dag en smule mere glædelig”.

– Det var netop formålet med besøget. Vi ville gerne give netop denne dag et ekstra pift af (h)optimisme, glæde og håb om snarligt gensyn, siger René Brorson, der efterfølgende kunne glæde sig over bekendtgørelsen om genåbning for alle landets efterskoler den 15. marts.

– Det bliver så godt. Vi har sukket efter det i mange uger nu, så skal resten af året have fuld skrue, så alle elever, når skoleåret slutter, har en fornemmelse af, at de fik rigtig meget med fra et efterskoleår, som indeholdt minimum 25% af tiden uden samvær på efterskolen, siger forstanderen med tydelig glæde i stemmen.

René Brorson forklarer, at hver uge hjemme har betydet en uge mindre til at nå alt det, der ligger på tegnebrættet:

– Nu har vi så 15 uger til at prioritere fællesskabet så massivt, som det fortjener. Alle elever skal, når skoleåret slutter, have en fornemmelse af, at de fik rigtig meget med fra et efterskoleår, som indeholdt minimum 25% af tiden uden samvær på efterskolen.

Succesfuld køretur

På turen rundt til eleverne var gensynsglæden mellem elever og personale lige nøjagtig så stor, som man havde håbet.

– Der var store smil og åbne hjerter hele vejen rundt. Én havde sågar lavet flagallé i indkørslen med flag pyntet med en af lærernes ansigter. Det var SÅ godt!, fortæller en glad forstander.

Se også