Tro, Håb & Inspiration

Filip og Jakob vil sætte Guds ord på væggen

Jakob (t.v.) og Filip har under Corona-krisen startet trosplakatn.dk, hvor de sælger plakater med kristne budskaber. Plakaterne designer de selv.

Filip og Jakob savnede mere Gud i hverdagen og fik en god ide. De to 18-årige venner går begge på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing, og midt under Corona-krisen fik de en god idé: De ville lave plakater med det kristne budskab i fokus.

– Vi har gjort det, fordi vi har et brændende håb om at kunne fylde hjem med det gode budskab og give små hverdags-vidnesbyrd! Det er så vigtigt at huske Gud i hverdagen, og i de klemte og pressede tider, vi lever i lige nu, er det vigtigere end nogensinde før.

Hverdagen går tit med så mange interessante ting, og det er så fedt, fortæller de unge iværksættere, og fortsætter:

– Men vi kunne bare personlig mærke, at det var rigtig sjældent, at vi havde Gud med – han blev altid glemt, når det gik godt, og skældt ud på, når hverdagen pressede på. Det er en af grundene til, at vi lavede ’TrosPlakatn’(som firmaet hedder) – for at få Gud med hele vejen rundt – for at blive mindet om ham i de gode tider, men også, når livet kunne være hårdt.

Plakater med budskab

Derfor gik de to unge fyre i gang med at lave plakater med stærke statements, der sætter perspektiv på hverdagslivet med Gud.

– Vi har tidligere søgt efter de kristne plakater, men har ikke kunne finde noget, der fangede os. Vi manglede egentlig ganske simpelt noget tro og noget Gud på væggene til små vidnesbyrd i hverdagen – og på samme tid med et design, der passede til os i den yngre generation, siger Filip.

Derfor satte de sig for at finde ganske simple, korte budskaber, som skulle få den enkelte til at tænke Gud med ind i livet, når de så på plakaten.

To af Filip og Jakobs plakater (her fra web-shoppen OnlyByGrace.com), som de håber kan opmuntre og sætte troen i fokus i hverdagen.

– Vi har en plakat der hedder ’Søg, så skal I finde’, som symboliserer den stressede hverdag, hvor Gud kan blive glemt midt i alt travlheden. En anden plakat ’Reckless Love’, som minder os om Gud som håbet, når vi føler os fortabt.

Men så har vi også plakater som ’Altid Synder, Altid Frelst’ som er særdeles opmuntrende. Sådan har vi prøvet at få Gud med i så mange situationer som muligt.

Små iværksættere

De har selv lavet alt arbejdet fra bunden af. De begyndte med at lege med design og ønskede at skabe nogle plakater, som især henvendte sig til unge. Derfor skulle det være friskt og enkelt. De har selv finansieret det hele, fra designprogrammer til produktion, emballage osv.

– Vi startede med at købe ADOBE Illustrator og har derfra prøvet os frem med en masse forskellige designs, hvor vi til sidst er kommet til de 7 plakater, shoppen sælger i dag, fortæller Filip.

Filip elsker at arbejde og lege lidt med grafisk design, så det har været sjovt og lærerigt igennem hele processen. Derudover har et par farbrødre været rigtig gode til at hjælpe dem med forslag til designs og webshop gennem hele processen, hvilket de er meget taknemmelige for.

De har tidligt i forløbet fået webshoppen ”OnlyByGrace” med, som også sælger deres plakater.

Drengene har oplevet stor opbakning fra deres omgivelser.

– Vores venner og familie har alle taget rigtig godt imod vores initiativ. De har støttet os igennem hele processen og syntes egentlig, at det er så fedt, at der endelig kommer kristne plakater på markedet – flere har endda snakket om, at de glæder sig til at se udviklingen og følge de forhåbentlig mange fremtidige plakater.

Håber at folk får fokus på Gud

Med projektet håber de, at de kan være med til at vise, at man som ung kristen kan være med til at bidrage og styrke det gode fællesskab med Gud i fokus.

– Vi håber på at kunne nå så mange hjem som overhovedet muligt, kristne som ikke-kristne. Dog starter vi ud i de kristnes hjem. Vores forventninger med TrosPlakatn er at få produceret en masse plakater, så de små vidnesbyrd kan nå så langt ud i Danmark som muligt.

På den måde kan det give noget flot til deres vægge og samtidig skabe en interesse i troen på GUD og give dem små vidnesbyrd, der peger på Gud.

En plakat omvender selvfølgelig ikke folk; men kan det give dem en gnist hen imod det ville vi være mere end tilfredse! slutter de unge iværksættere.

Du kan se og købe plakaterne på trosplakatn.dk

Her kunne din reklame være
Se også