Tro, Håb & Inspiration

Christoffer er frivillig på vinterherberg i Aarhus

Christoffer Mahmens Nim er klar til at tage sin anden sæson som frivillig på Aarhus Vinterherberg, der holder til i det gamle Amts-sygehus på Tage-Hansens gade. Foto: Blå Kors Danmark.

”Det giver indblik i en anden verden,” siger den 22-årige Christoffer Mahmens Nim, som til daglig læser biologi på Aarhus Universitet.

Aarhus Vinterherberg, der den 14. november slog dørene op for nogle af byens mest udsatte hjemløse, er et samarbejde mellem Røde Kors, Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus.

Og arbejdet er helt afhængigt af hjælp fra frivillige som Christoffer Mahmens Nim, skriver Blå Kors Danmark. På herberget kan udenlandske hjemløse få et måltid mad og en tør og varm seng at sove i hen over vinteren.

Et indblik i en anden verden

”Det føles meget meningsfuldt at være med til at sørge for, at de ikke sover på gaden. Vi hjælper med det praktiske, men er der også for at lægge øre til deres problemer. Vi bliver på en måde deres venner, fremfor autoriteter, men uden at danne et nært forhold,” siger Christoffer Mahmens Nim.

Han var også frivillig på vinterherberget sidste vinter.

”Jeg meldte mig for at få mere indhold i min dagligdag. Jeg har egentlig nok at lave som studerende, men jeg har altid været meget menneskeorienteret og vil gerne hjælpe andre,” siger Christoffer.

Herberget er kun åbent i aften- og nattetimerne, men en god nattesøvn og et dagligt måltid mad giver brugerne et langt større overskud til at gøre noget ved de problemer, som er årsagen til deres hjemløshed. Og netop dét er meget vigtigt for Christoffer:

”Vi hjælper dem videre og hjælper dem ud af misbrug eller andre problemer, de kan være havnet i. Det er fedt at se, når det lykkes, og de fx både finder et arbejde og et sted at bo. Det giver også noget til mig selv at hjælpe andre mennesker med den proces,” siger han.

Brug for flere frivillige

”Jeg har mødt så mange mennesker hernede, både frivillige, som har samme passion som mig, og brugere, som har givet mig et indblik i en anden verden og en anden hverdag, og et indblik i, hvilke muligheder de har og ikke har. På den måde har det givet mig rigtig meget. Jeg har lært meget,” siger Christoffer.

Han anbefaler andre at prøve at melde sig som frivillig på Aarhus Vinterherberg, der har åbent hver aften og nat fra kl. 20.30 til 8.00. Hvis man altså lykkes med at finde nok frivillige.

”Jeg havde lidt nerver på første gang, men det er virkelig meget nede på jorden. Man drikker kaffe og spiller evt. lidt spil og sørger bare for, at de har det godt. Jeg har haft et par aftenvagter, men ellers har jeg primært haft nattevagter. Det fungerer godt som studerende. Så har jeg fred og ro til at sidde og læse,” siger Christoffer.

Der er brug for tre forskellige typer frivillige: Aftenvagter, nattevagter og brødhentere om morgenen, forklarer Søren Christensen, der er leder af Aarhus Vinterherberg.

”Hvis man har lyst til at gøre en forskel, er man meget velkommen til at henvende sig. Uanset om man kun kan tage en enkelt vagt eller mange vagter. Vi kan ikke få det til at køre rundt, hvis ikke vi får nogle flere frivillige,” siger Søren Christensen, der kan kontaktes på 29 10 93 03.

For hjemløse migranter

Aarhus Vinterherberg holder til på Tage-Hansens Gade 18 i det gamle Amtssygehus og holder åbent frem til udgangen af marts 2022. Herberget er for hjemløse migranter, der er på lovligt ophold i Danmark.

De udenlandske hjemløse har ikke et sygesikringskort og kan dermed ikke få sociale ydelser i Danmark.
Der er plads til 22 overnattende gæster på herberget.

Der er åbent hver dag fra kl. 20.30 til kl. 8.00.

Her kunne din reklame være
Se også