Tro, Håb & Inspiration

Rose-brødrene er stadig sure

Efter mange års tavshed er her et nyt udspil fra ’Mad at the world’.

Hope er den første plade med nyt materiale siden 1995. Jeg troede egentlig ikke, at bandet eksisterede længere, og blev glædeligt overrasket over denne nye indspilning.

Bandet, der hører hjemme i Californien, blev startet i 1987 af brødrene Roger og Randy Rose. Randy var kun 15 år gammel dengang. Andre musikere kom til senere. Musikalsk var de meget inspirerede af britiske synth-pop grupper som ’Tears for Fears’ og ’Depeche Mode’.

Det blev til mange plader senere hen, og musikken bevægede sig henimod ’Hard Rock’ stilen. På den nye skive er de tilbage ved den oprindelige elektroniske lyd, der minder en del om ’Depeche Mode’, og bandet lyder ofte ganske britisk, selv om de er amerikanere.

Bandets navn er valgt ud fra 1. Joh. 2:15, hvor der står: ”Elsk ikke verden og heller ikke det, som er i verden.” På coveret står et ungt par foran en mørk indgang, hvilket kan være en henvisning til S. Kierkegaard, der sagde, at troen på Gud er ligesom et hop i mørket.

’Mad at the World’s nye udspil er fremragende, fyldt med gode sange. Normalt lytter jeg til en plade mindst tre gange, før jeg anmelder den. ’Hope’ har jeg hørt langt flere gange, for når jeg havde hørt den, havde jeg lyst til at høre den igen, hvilket er et godt tegn.

På flere af sangene har de optaget to ens lead vokaler, der ligger panoreret ud i begge sider, hvilket giver en ret ”syret” lyd.

Pladen starter godt med sangen ’Healing on Planet Earth’ og slutter også godt med den iørefaldende sang ’You belong to me’.

De leger med den kendte vittighed ’That’s what she said’, med sangen, ’That’s what He said’, der handler om overgivelse til Gud, og at Han elsker os.

Kunstner: Mad at the World – Titel: Hope – Genre: Elektronisk rock – Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Se også