Tro, Håb & Inspiration

Smuk Melankoli

Adam Watts har skrevet musik for kunstnere både i og uden for den kristne scene. Han har også spillet og skrevet på soundtracks til film, fra Narnia til High School Musical, og sidst, men slet ikke mindst, så har han produceret soloalbums siden 2004. Dette er det 8. i rækken.

Lige fra første track på albummet er stemningen sat. ”Don’t Take Me Out” er en tvetydig, men passionsfyldt bøn, om ikke at ville være alene. Det er længe siden, at jeg kan mindes et album, hvor introsangen både er anderledes nok fra resten af albummet til at kunne skille sig ud, men samtidigt er den perfekte stemningsskaber, for den oplevelse man er ved at bevæge sig ud på som lytter.

Når jeg i overskriften beskriver albummet som værende en ”Opløftende Melankoli”, så skal det ikke forstås som om, at det er en blanding af nogle sørgelige sange, og nogle mere glædelige. Jeg mener virkelig, at det lykkedes Adam Watts at lave en kavalkade af lyrikker og melodier, som finder den perfekte balance imellem det at være dystre og sørgmodige, men samtidigt gribende og inspirerende.

Lige fra sange som ”Love You More”, som handler om det, at man gerne ville kunne elske nogen mere, end man gør, til sange som ”Winter”, en personlig favorit, som handler om at gå igennem en tid med smerte og svækket tro, og med meget rammende ord i omkvædet:

”I know that the pain in me,
Is the pain in every living human being,
So I clench my fist and I make that call:
God help me….God Help us all”

Adam Watts har virkelig skabt sin solokarrieres mesterværk med dette album, og det er noget, som er for alle. De lidt dystre klaver- og guitarmelodier er smukt lagt sammen med Adam Watts’ imponerende vokal og vil tiltale bade fans af pop og rock, som har lyst til noget, man kan sidde og være lidt trist til, uden at forbigå det at blive løftet op. Snyd ikke jer selv for dette!
Joey Lønsmann Jensen

Kunstner: Adam Watts – Titel: When a Heart Wakes Up
– Genre: Indie – Forhandler: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også