Tro, Håb & Inspiration

Amalie er ny konsulent i Danmission

Den tidligere soldaterhjemsleder er nu netværkskonsulent i Danmission.

Amalie fra Vejrup har arbejdet i Grønland og i Libanon som volontør. Senere blev hun soldaterhjemsleder i Irak og Vordingborg.
Foto: Sofie Henneberg Grenov

27-årige Amalie Schultz Ehmsen er startet som netværkskonsulent i Danmission. Hun voksede op i en sydvestjysk præstegård, tog til Grønland med Sømandsmissionen og til Irak som soldaterhjemsleder. Men det var i Libanon hos Danmissions partnere, hun for alvor oplevede, hvad netværk er til for.

Amalie Schultz Ehmsen kan fortælle om et trygt, lille samfund og et åbent hjem, hvor mennesker kom forbi i mange forskellige livssituationer. Men fra en tidlig alder vidste hun, at hun ville ud i verden.

Og det må man sige, hun kom.

Rejseleder i Beirut

Som 20-årig var Amalie Ehmsen med Sømandsmissionen i Grønland, siden et år i Libanons hovedstad Beirut som volontør for Danmission, og senest har præstedatteren fra Vejrup været ansat som soldaterhjemsleder i Al Assad i Irak og Vordingborg.

I sin nye rolle som netværkskonsulent i den folkekirkelige organisation Danmission var Amalie Ehmsen for nylig tilbage i Beirut, hvor hun agerede rejseleder, først for biskoppen og provster fra Aarhus Stift og ugen efter for 20 menighedsrådsmedlemmer fra Viborg Stift.

”Det var min ilddåb som netværkskonsulent. Men begge studieture gik godt, og igen blev jeg opmærksom på, hvor meget man i Libanon gør ud af at skabe gode relationer, og hvor meget relationerne også bliver brugt”, siger Amalie Ehmsen.

Hun tænker tilbage på sin tid som volontør hos Danmissions partnerorganisation FDCD, der bl.a. arbejder for at opbygge fredsskabende netværk blandt religiøse ledere og civilsamfundsaktører. Danmission arbejder i Libanon og 11 andre lande i Mellemøsten, Afrika og Asien samt i Danmark, hvor organisationen bl.a. driver en lang række genbrugsbutikker båret af frivillige medarbejdere.

Baglandet er mål i sig selv

Som netværkskonsulent i Danmission ønsker Amalie Ehmsen at møde Danmissions bagland og frivillige medarbejdere med samme nysgerrighed og åbenhed, som hun selv blev mødt med i Libanon.

”Min vigtigste opgave må være at være lyttende og nærværende og undgå, at nogle bliver et middel henimod et mål. Baglandet og netværket skal være et mål i sig selv”, siger Amalie Ehmsen, der qua sin plads i Københavns Stiftsbestyrelse deltog på Danmissions repræsentantskabsmøde for første gang i 2015.

”Jeg kan huske, at jeg blev meget rørt over den kæmpe sal fyldt af mennesker med noget på hjerte og en fælles sag”.

Hvad vi har tilfælles

Amalie Ehmsen stopper op et kort øjeblik ved tanken om ’den fælles sag’. For hvordan sætter man ord på den? Kirkeudvikling, dialog og fattigdomsbekæmpelse, som er Danmissions tre store arbejdsområder? Ja. Amalie Ehmsen er ikke uenig. Det er dét, det handler om.

”Det fine er så, at der findes et hav af måder at arbejde og række ud på. Der er ikke én rigtig måde at gøre Jesus nærværende på”, pointerer hun og fortsætter:

”Jeg har altid dyrket min tro i det kristne fællesskab, men takket være Danmission er jeg også blevet en del af et religionsfællesskab. I Libanon har jeg fået muslimske venner og er blevet opmærksom på de helt unødvendige fjendebilleder, der findes. Mine muslimske venner og jeg er fx fælles om at have en åndelig dimension i vores liv”.

Guds menighed er farverig

Amalie Ehmsen, der tiltrådte sin nye stilling 1. februar i år, bor i dag på Østerbro i København, men cykler på tværs af byen for at være en del af fællesskabet i Apostelkirken, der ligger på Vesterbro.

”Det gør jeg fordi, Apostelkirken og gudstjenesterne her minder mig om, at Guds menighed ikke kun består af kartoffeldanskere som mig selv, men er farverig og verdensomspændende. Det kan jeg virkelig godt lide”, siger hun.

Amalie Schultz Ehmsen
• Født den 10. november 1991 i Frederikshavn – opvokset i Vejrup, Esbjerg.
• Bachelor i Kommunikation og Performance Design, Roskilde Universitet 2016.
• Dialogambassadør, Dansk Ungdoms Fællesråd.
• Dialogpilot, Danmission.
• Tidl. ansat ved Folkekirkens Migrantsamarbejde // Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.
• Tidl. soldaterhjemsleder i Vordingborg // KFUM Soldatermission.
• Tidl. soldaterhjemsleder i Al Assad, Irak // KFUM Soldatermission.
• Tidl. volontør for Danmission i Beirut.
• Tidl. ansat i Indre Missions Unge i Sydsjælland og Lolland-Falster.
• Tidl. ansat ved Sømandsmissionen, Sisimiut i Grønland.

Her kunne din reklame være
Se også