Tro, Håb & Inspiration

Bibelske animations-film på norsk

The Bible Project har en introduktion til alle de bibelske bøger.

The Bible Project har lavet en række korte animationsvideoer, som allerede er blevet set af millioner af menensker verden over. Nu kommer 73 af disse på norsk.

”Bibelprojektet” er ifølge Det Norske Bibelselskab en ”anerkendt bibelsk ressourcebank”. En række af de vigtigste bibelske begreber bliver forklaret, og vigtige personer bliver præsenteret i videoer af 5-10 minutters længde.

Høj kvalitet

Bibelprojektet har en høj faglig og kunstnerisk kvalitet, vurderer Bibelselskapet. De samarbejder med Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) om at fremstille de norske versioner af filmene.

Materialet er udviklet af et animationsstudio i Portland på USAs vestkyst. Filmene ligger allerede på YouTube, men de kan også findes på bibleproject.com.

Generalsekretær Karl-Johan Kjøde fra Laget styrer arbejdet med at få animeret og oversat videoerne fra The Bible Project til norsk. Foto: Stein Gudvangen, KPK.

Gør Bibelen levende

– Målet med projektet er at levendegøre Bibelens store fortælling og formidle kundskab og inspiration i mødet med teksterne, forklarer generalsekretær fra Bibelselskapet, Paul Erik Wirgenes, i en pressemeddelelse.

I The Bible Project er fortællingen om Jesus i centrum. Der er lavet mere end 140 videoer, og millioner af brugere har set dem. De er præget af en kortfattet fortællestil, men formidler alligevel stor teologisk indsigt og sproglige pointer fra grundsprogene. Dermed er der noget for flere aldersgrupper og forskellige segmenter både i og udenfor kristne kredse.

Fælleskirkeligt

Generalsekretær Karl-Johan Kjøde fra Laget styrer oversættelsesprojektet. Udgifterne bliver dækket gennem en indsamling, som foreløbig har samlet omkring 1,8 millioner af de 2,5 millioner norske kroner, som projektet vil koste.

Bibelselskapet koordinerer og giver gode råd om oversættelse undervejs. Samtidig vil Bibelselskapet også stå for koordineringen af den videre pengeindsamling.

Generalsekretær Paul Erik Wirgenes håber, at det fælleskirkelige projekt vil føre til øget bibelbrug i Norge.

– Vi håber, at videoerne også kan blive en ressource for de norske skoler. De er undervisende og informative, uden at være forkyndende. Derfor tror vi, mange lærere vil kunne bruge dem, siger Paul Erik Wirgenes.

Her kunne din reklame være
Se også