Tro, Håb & Inspiration

Største hold hidtil for Akademiet på Mariager Efterskole

Mariager Efterskoles tilbud Akademiet med fokus på talentudvikling har i år det største elevhold siden opstarten for tre år siden.

Cecilie Gubi er en af de 39 elever på Akademiet i år. Hun ser bl.a. frem til at få boostet sin tro. Foto: ME

Akademiet på Mariager Efterskole har netop budt velkommen til sit fjerde elevhold, som i år tæller 39 ud af 161 elever.

Det er dermed det højeste antal, siden den nye overbygning med fokus på talentudvikling blev lanceret i 2017. Akademiet er for alle, som har afsluttet 9. eller 10.klasse, og som ønsker at booste et specielt talent og deres tro.

I det store klasseværelse står eleverne to og to, spredt rundt i lokalet. Sammen med Akademiets leder Jimmy Klentz er de i gang med faget Lifetools, som giver eleverne værktøjer til at blive klogere på deres karakter.

Dagens emne er ”Bryd din comfortzone”. Og det med at udfordre sin comfortzone er noget, de på Akademiet ønsker at give eleverne rig mulighed for i løbet af året. Eleverne bliver for eksempel sat til på skift at stå for en morgenandagt, hvilket flere aldrig har prøvet før.

– Vi ønsker at trykke den enkelte elev tilpas meget på maven, så han eller hun bliver motiveret til at tage sig selv alvorligt og blive mere bevidst om, at de ikke er en tilfældighed. Vi tror på, Gud ønsker at bruge den enkelte til at gøre en forskel, siger Jimmy.

En af de elever, som har valgt Akademiet, er Cecilie Gubi fra Rødekro:

– Jeg har valgt Akademiet, fordi jeg virkelig ønsker at få et nært forhold til Gud og udvikle min egen person og identitet. Jeg forventer at få et ordentligt boost på min tro og få nogle dybe og nære relationer.

Nyt setup

Som noget nyt er eleverne i år fordelt rundt på værelser sammen med 9. og 10. klasses elever. Tidligere havde de deres egne elevgange.

– Vi ønsker ikke en skole i skolen, men et samlet miljø og fællesskab. Vi bemærkede, at der var en tendens til, at Akademiets elever isolerede sig, og de øvrige elever blev usikre på, hvem ”de der på Akademiet var for nogen”.

Vi kan indtil nu iagttage, at det har en positiv effekt, og har dermed fået en meget mere homogen elevflok. Sammenholdet på Akademiet er fortsat vigtigt, da det blandt andet har en positiv indvirkning på læringsmiljøet. Derfor tager vi nye tiltag til at styrke det sociale fællesskab på Akademiet, såsom en månedlig brunch sammen og flere ture ud af huset, fortæller Jimmy Klentz.

Ikke supermennesker

Med Akademiets fokus på talentudvikling kan man være fristet til at antage, at det kun er for eliteelever. Men det er ikke tilfældet, understreger Jimmy Klentz:

– Vi har heldigvis en broget elevflok. Mange er stærke bogligt, men det er ikke et must. Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at eleverne har et gennemsnit til at opfylde adgangskrav til den ungdomsuddannelse, de ønsker efterfølgende, fastslår Jimmy og fortsætter:

– Alle elever har værdi, og det er vigtigt for os at møde den enkelte elev med åbenhed og være nysgerrige efter at finde guldet i dem. Det er vigtigt for os at styrke elevernes tro på, at de har værdi og kan være med til at bidrage med noget til deres omverden.

FAKTA:

Akademiet er et 10/11. klasses tilbud, som fokuserer på at styrke elevernes talent, karakter og tro.

Alle elever er fordelt på talentfelter, som i år er Lederskab, Iværksætteri, Kommunikation, Musik og Fodbold.

Alle de traditionelle fag som dansk og matematik er sat på standby, og i stedet for arbejder eleverne med fag, som er talent- og karakterudviklende.
Skoleåret er eksamensfrit.

Læs også:

Nyt pust og gammel vind på Hedemølle

Kristen skole – privilegie men også en forpligtelse

Se også