Tro, Håb & Inspiration

Danske unge på studietur i Etiopien

64 elever fra Indre Missions Bibelskole i Børkop har netop besøgt Etiopien. Desuden deltog 3 lærere fra højskolen, mens Tuja Berg fra missionsselskabet Promissio var med som rejseguide.

Tuja fortæller, at hun arbejdede tæt sammen med missionær Berit Østby, som har boet i Etiopien i mange årtier. 16 af højskoleeleverne er ”GDT’ere”, som allerede havde været i landet i en måned, da de øvrige danskere ankom.

Turens højdepunkter

Tuja fortæller her om de bedste oplevelser under opholdet i det østafrikanske land.

Sprogbarriererne betød, at danskerne og etiopierne ikke kunne tale så meget sammen. Men drengene kunne så spille fodbold og mikado, og flere af de danske piger fik flettet håret på Deborah-centeret i Addis Abeba. Det løftede stemningen meget, så der lød latter og fnis…

– Hvis jeg skal nævne nogle highlights fra turen var det at spille fodbold med de unge studerende fra Mekane Yesus Seminary (MYS). Et andet highligt var at besøge Yerer uden for Addis, at køre på dårlige veje og være til noget, der mindede om en gudstjeneste med vild og høj lovsang, hvor alle hoppede og klappede. Hele IMB holdet optrådte som et kor med et par sange. Der var også besøget hos Win Souls for God, som blandt andet arbejder med gadebørn i Addis Abeba. Vi hørte om, hvordan det startede, og i grupper besøgte vi så 3 forskellige steder af deres arbejde. Nogle delte mad ud og delte vidnesbyrd for hjemløse/gadefolk, der kommer for at få frokost. De lærte desuden en sang… Andre besøgte en skole og legede med børnene og sang med dem… og den sidste gruppe besøgte Deborah House (for unge prostituerede, red.), som Promissio støtter.  Det var svært at snakke sammen pga sprogbarriererne, men så blev der spillet mikado, og nogle af de tidligere prostituerede piger, som nu er frisørstuderende, fik lov til at flette danskernes hår. Og så blev stemningen løsnet meget op, og der var latter og fnis!

Spontan koncert

Et helt andet nyt highlight opstod lidt ved en tilfældighed og et ønske om, at der skulle ske noget udveksling mellem danske og etiopiske unge i en slags ”udvekslings- og lovsangskoncert”. Her optrådte musikere og sangere fra IMB’s Lovsangsskole sammen med de musik studerende fra MYS.

Selve koncerten blev filmet af mediestuderende på MYS, som knipsede løs fra mange vinkler, med drone og et HELT stort set up. Man kan vel sige at de brugte koncerten som et studieprojekt!

Her efterfølgende er de ved at redigere al den lyd, video og fotos, som de tog, og så sender de os videoen efterfølgende. Vi havde også en dag besøg af EVASUE – etiopisk KFS – og for nogle af de IMB’ere, der fik lejlighed til at tale med dem i mindre grupper, var det en rigtig god og inspirerende oplevelse, fortæller den danske rejseleder.

Her kunne din reklame være
Se også