Tro, Håb & Inspiration

Kristen svømmer slår Phelps rekord

– Er 22-årige Caeleb Dressel arving til Phelps trone? spørger TV-kanalen NBC News i en portrætudsendelse.

”De, der søger Herren får nye svingfjer som ørnen,” citerede Caeleb Dressel under træningen. Han har netop slået Michael Phelps rekord i 100 meter butterfly ved et stævne i Sydkorea.

Caeleb Dressel (22), som allerede har 8 VM-guldmedaljer i forskellige disicipliner, slog Phelps reckord fra 2009 med 0,32 sekunder. Svømmelegenden var en af de første til at lykønske Caeleb Dressel med sejren, og han kvitterede med at kalde Phelps sin inspiration og rollemodel.

Ny styrke fra Gud

– Jeg dyrker sporten ikke bare for at være hurtig, men for at inspirere folk og vise dem, at jeg finder glæde i det, Gud har givet mig, udtalte Caeleb Dressel til nyhedsbrevet Evangelical Focus.

”Svømning er mit liv, og jeg ønsker det ikke anderledes. Det er det, jeg skal gøre, og Gud gav mig talentet. Jeg vil gøre det for ham, for mig selv, min familie og alle mine venner”.

Under konkurrencer skriver Caeleb Dressel ofte et bibelvers tværs over sit ansigt under svømmebrillerne. Teksten varierer, men et af hans yndlingsvers er Esajas 40,31: ”De, der søger hjælp hos Herren, får ny styrke, som ørnen får nye svingfjer. De løber uden at blive trætte, de vandrer uden at blive udmattede”.

Caeleb havde på et tidspunkt en krise, hvor han ikke svømmede. Da han vendte om til Kristus, begyndte han dog igen.

“Da jeg kom ud af det, begyndte jeg at svømme igen. Jeg må have tro og tillid til Gud og vide, at han vil klare alt for mig, både godt og dårligt, forklarer den nye rekordindehaver.

Se også