Tro, Håb & Inspiration

Haj-angreb har aldrig stoppet Bethany

Bethany Hamilton fortalte i ’Soul Surfer’, hvordan hun som ung mistede en arm i et haj-angreb. I den nye film, ’Unstoppable’, fortæller hun om sit voksenliv, hvor hun som gift, mor til to og professionel surfer stadig inspirerer andre til at tro på Gud og aldrig give op. Foto: Unstoppable trailer.

Den 31. oktober 2003 fik 13-årige Bethany Hamilton bidt sin ene arm af i et haj-angreb. Men hun blev ved med at surfe – og fortæller nu i en ny film om sin kærlighed til havet – og til Gud.

Kun fire uger efter at have mistet sin arm var den 13-årige igen ude på sit surfbræt på Hawaii.

Hun inspirerede dengang folk i hele verden – og gør det stadig som professionel surfer – senest gennem den nye film med titlen ”Unstoppable”.

Hajangrebet

Udfordringen har tidligere skrevet om den dag i 2003, da Bethanys liv blev ændret for altid. En 4 meter lang tigerhaj greb den den arm, hun havde ladet flyde passivt bagud, og det blå vand begyndte at ændre farve til en skræmmende blodrød.

– Jeg følte et stort pres og et par lynhurtige ryk. Så så jeg til min rædsel, hvordan vandet rundt om mig blev blodrødt.

På en eller anden måde bevarede jeg roen. Min venstre arm var væk næsten op til armhulen, sammen med en stort halvmåneformet bid af mit røde, hvide og blå surfbræt, fortalte Bethany efter udgivelsen af Soul Surfer.

Filmen ’Unstoppable’ havde premiere denne sommer.
Mistede 60% blod

Da Bethany ved sin venners hjælp var kommet i land og senere ankom til hospitalet, havde hun mistet 60% af sit blod og var i hypovolæmisk chok. En læge, som opholdt sig på et hotel i nærheden, racede frem til hospitalet. Hendes far var der allerede, fordi han skulle have en planlagt knæoperation samme dag. Nu fik datteren så sin fars plads på operationsbordet.

Hun fortalte senere, at hun ikke følte smerte, men nærmest var følelsesløs, da hun blev bragt til hospitalet.

Da nyheden om ulykken blev kendt, søgte en lokal fiskerfamilie efter tigerhajen. De fandt og aflivede den 4,3 meter lange haj, som viste sig at have rester af surfbrættet i munden. Det ødelagte surfbræt og Bethanys badedragt fra ulykkesdagen er nu udstillet på California Surf Museum i Oceanside, Californien.

I filmen Soul Surfer fra 2011 fortalte Bethany Hamilton om hajangrebet – og hvordan hun og hele familien kom igennem krisen på grund af deres tro på Gud.
Op på brættet igen

Bethany voksede op i en surferfamilie på øen Kauai, Hawaii, og vandt som kun otte-årig sin første surferkonkurrence.

Allerede som fem-årig gav Bethany sit hjerte til Jesus Kristus. Hun følte et kald fra Gud til at surfe – og passionen og kaldet fik hende op på surfbrættet igen kun fire uger efter ulykken.

– Jeg kæmpede for at komme op på de første par bølger, men på den tredje bølge kom jeg op, og jeg vidste bare, at Gud havde noget planlagt for mig. Han gav mig evnen til at gøre, hvad jeg gør.
Jeg vidste bare, at han er i kontrol. Når vi begynder at frygte og ikke holder blikket på Herren, kan vi blive næsten paralyseret og ikke i stand til at gøre, hvad vi burde gøre.

Det er vigtigt bare at give alting til Herren og vide, at han vil hjælpe os til at overvinde, hvad end det er, vi kæmper med, fortalte den ukuelige Bethany i 2013.

Bethany måtte bruge et specialfremstillet surfboard, der var lidt længere og tykkere end standarden. Der var også et håndtag til hendes højre arm, som gjorde det lettere for hende at padle, og hun lærte at sparke mere fra for at opveje manglen på venstre arm.

Efter at have lært sig de nye færdigheder, deltog hun i en større surfkonkurrence i januar 2004. Hun begyndte dog senere at bruge et surfboard i standardstørrelse.

Nu hvor Bethany Hamilton er professionel surfer, gift og mor til to, inspirerer hun igen ved at fortælle om sit liv.

I Unstoppable, som havde premiere i USA den 12. juli, siger hun blandt andet:
“Havet er min passion og min kærlighed, et sted, hvor jeg bare kan være mig selv.”

”Jeg elsker at udfordre mig selv og presse mig selv stadig hårdere til at gøre de ting, jeg ikke tror, jeg kan.”

”Det, at være derude på havet, i Guds skaberværk, er som en gave, han har givet os, for at vi skal nyde den.”

Her kunne din reklame være
Se også