Tro, Håb & Inspiration

Niklas Poulsen livestreamer det gode budskab

”De talenter jeg har foran kameraet, kan bruges til at påvirke verden. Og det har jeg et ansvar for at gøre,” siger 21-årige Niklas Dahl Poulsen.

Niklas Poulsen har spillet computer siden han var 5 år, og nu arbejder han på at gøre streamingen til sin levevej.

Streaming er en populær underholdning både for voksne og blandt børn og unge. Men kulturen i den online verden er ikke særlig hensigtsmæssig for børn, mener Niklas Poulsen.

Det meste af sit liv har 21-årige Niklas fra Randers spillet computer. For fem måneder siden begyndte han at live-streame. Det betyder, at andre på nettet kan se med, når han spiller. Ligesom de kan høre og chatte med ham imens.

– Spillekulturen er præget af konkurrence og store egoer. Det resulterer i, at mange naturligt nok bliver sure, når tingene ikke går deres vej. Men det kommer ofte til udtryk i raserianfald, dårlig stemning og i de trælse tilfælde verbale lussinger til højre og venstre, forklarer Niklas.

Til daglig er Niklas folkeskolevikar og timelærer på Frydensberg Efterskole. Her underviser han i eSport. Han synes ikke, at børn og teenagere har godt af den indflydelse, de kan møde i spilleverdenen.

– Kulturen er også præget af en masse gambling og druk. De to ting bruges som måder at lokke nye seere til samt at underholde dem, som allerede kigger med. For nogle live-streams seere er det en del af underholdningen. For andre er det bare noget, de må leve med, hvis de vil se streamingen, siger Niklas.
Men det vil Niklas ændre på.

Et andet udtryk

Niklas har på hjerte, at man godt kan have det sjovt, levere god underholdning, skabe relationer og være en dygtig seriøs streamer uden at bruge vulgære udtryk, tale ned om andre eller tiltrække folk med gambling og alkohol.

– Jeg vil gerne være et alternativ til den kultur. Det betyder ikke, at jeg ikke kan lide de andre streams. Jeg ved bare, at der er mange, som godt kan lide gaming, men som ikke har behov for mange af de elementer, som kendetegner internetkulturen. Så jeg har et andet udtryk, når jeg streamer, siger Niklas.
Hans vision er klar.

– Jeg vil gøre det relevant og ”sejt” at tale pænt, siger 21-årige Niklas.

Det er et kald

– Jeg vil gøre det relevant og ”sejt” at tale pænt. Når jeg har et positivt mindset, ser alle mennesker som lige og møder dem, hvor de er, så vil andre børn og unge forhåbentlig følge efter, siger Niklas.

Når Niklas ikke streamer eller underviser på en af skolerne, spiller han musik og kommer i Den Evangeliske Frikirke i Randers. Hans tro på Jesus ligger fast, og den hænger unægteligt sammen med hans budskab i den online verden.

– Det er ud fra min kærlighed til Jesus og de mennesker, som han har skabt, at jeg ønsker at leve det her ud, Ikke bare som min passion og personlige ønske, men som mit kald. Jeg beder for min streaming-kanal, for Guds virke igennem den, og om, at jeg må holde begge ben på jorden og fokus mod målet, fortæller Niklas.

Han indrømmer, at det kan være svært at være fokuseret på målet hele tiden. Hans tanker kan nemt glide hen på penge, likes, følgere eller det næste gode opslag til Instagram. Men der er ingen tvivl om, hvad Niklas drømmer om.

– Jeg elsker at spille computer, jeg elsker at have med en masse mennesker at gøre, og jeg elsker at underholde. Derfor har jeg kombineret min passion og mit ønske om at gøre verden til et bedre sted i et iværksætterprojekt, forklarer Niklas.

Iværksætterplaner

Niklas arbejder på at kunne komme til at leve af at være live-streamer. Han regner med, at han til sommer kan sige sine jobs op og arbejde fuld tid som streamer fremover. Han deltager på Powered By YFC, hvor han får undervisning og vejledning i at få sin virksomhed op at stå.

– Jeg håber at blive partner på twitch, som er den side, hvor jeg streamer. Det ville booste mine seertal, sende mig på forsiden af deres hjemmeside, og derfra kan det tage endnu mere fart, fortæller Niklas.

Han er i øjeblikket i gang med at søge fonde og støtte fra sponsorer og virksomheder, som deler hans passion for projektet. Han modtager allerede økonomisk støtte fra betalende abonnenter på sin streaming-kanal. Men med endnu større økonomisk støtte vil Niklas få mere tid til at udvikle og forbedre sine streams og opslag til de sociale medier.

Niklas har også planer om at lave events med kristne teenageklubber og være med til LAN-partys rundt omkring i landet. Og værdierne fra Jesus, dem bærer Niklas med sig videre på sin færden i spilleverdenen, hvor han fortsætter med at sprede dem til så mange som overhovedet muligt.

Her kunne din reklame være
Se også