Tro, Håb & Inspiration

Elo Kay lægger musik til DRs ’Natten til lørdag’

Med nummeret ’Illuminate’ danner Elo Kays musik rammen om en ungdomsserie, der involverer druk og sex. Men den kristne hip-hop kunstner tager det som en bekræftelse på, at han er på rette vej med sin musik.

På hip-hop sangeren Elo Kays sweater bærer han sloganet’Minigiant’. Et slogan, der ligger ham på hjerte fra hans egen livshistorie.

– Da jeg fik at vide, at serien handler om sex, overgreb og nattelivet, blev jeg glad. Det er netop dén verden, jeg gerne vil ind i med min musik. Sangen ’Illuminate’ handler om at være et lys i mørket, fortæller Peter Emanuel Mwabala, der går under kunstnernavnet Elo Kay.

Den unge hip-hop’er bor i Kolding, men kommer oprindeligt fra Zambia. Her voksede han op med sin mor og brødre, før de flyttede til Danmark. I sin musik udtrykker Elo Kay både det, der er godt og det, der er svært i livet. Men troen på Jesus danner fundamentet for al hans musik.

Elo Kay blev glad, da DR spurgte ham, om hans sang ’Illuminate’ måtte bruges i en ny ungdomsserie. Serien hedder ’Natten til lørdag’ og handler om, hvor svært det kan være at aflæse sine egne og andres grænser.

– Når min sang kan bruges i den forbindelse, tager jeg det som en bekræftelse på, at det vi har gang i med musikken, er det rette, siger Elo Kay og hentyder til sit band, der består af en DJ, en guitarist og en keyboardspiller.

Udover kirkescenen

Serien rullede hen over skærmen i december og kan stadig ses på DR’s hjemmeside. Samarbejdet med DR har udvidet Elo Kays professionelle netværk, der forhåbentligt vil åbne flere døre for lignende projekter i fremtiden.

Selvom Elo Kays musik er kristen, har han ikke nogen betænkeligheder ved at bruge sine sange i serier som ’Natten til lørdag’, der ikke er tydeligt kristne. Tværtimod rammer det plet i Elo Kays formål med netop at lave musikken.

– Mit mål er at henvende mig til alle folk. Jeg er ligeglad med, om min sang bliver spillet i en serie med sexscener. Hvis der er bare én, der bliver fanget af sangen og læser teksten, så gør det en forskel. Jeg har aldrig villet være begrænset til den kristne scene. Jesus var konstant sammen med alle dem, farisæerne så ned på, forklarer Elo Kay og fortsætter:

– Som kristen musiker er det som om, man skal vælge mellem kirkemusik eller sekulær musik. Jeg prøver at bryde med den tankegang og vise, at man godt kan være begge steder som musiker og være autentisk og relevant for begge verdener.

Når Elo Kay optræder til konfirmandarrangementer snakker han med dem om tro, selvværd og kæmpen vi har i os, selv når vi føler os små.

Minigiant

Elo Kay optræder både på den danske og den udenlandske ungdomsscene. Uanset hvor eller hvem, han optræder for, er det under sloganet ’Minigiant’, som er inspireret af bibelhistorien om David og kæmpen.

– Selvom David var en lille mand, var han større end kæmpen. Det er dét budskab, jeg har på hjerte både i og uden for kirken. Alle har en giant i sig, også selvom man føler sig lille, siger Elo Kay.

Han har selv oplevet at føle sig lille flere gange i sit liv. Da Elo Kay kom til Danmark og startede i skole, blev mobning og racisme en del af hans hverdag.

– Jeg havde svært ved at få venner, fordi jeg ikke kunne snakke dansk, og jeg følte mig aldrig tilpas. Det var med til at skade måden, jeg så mig selv på, fortæller Elo Kay.

Youth For Christ

I et samarbejde med den kristne organisation Youth For Christ spiller Elo Kay bl.a. koncerter på efterskoler og til konfirmandarrangementer. Hver gang Elo Kay optræder, fortæller han sit vidnesbyrd. Han snakker også med konfirmanderne om ’Minigiant’, selvværd og hvor vigtigt, det er at være god ved hinanden.

Elo Kay deltager på iværksætterforløbet Powered By YFC. Her får han vejledning i, hvordan han kan sprede budskabet om ’Minigiant’. Efter første samling i november fik han øjnene op for, at der er flere muligheder med projektet, end han først troede.

– Powered By YFC er en platform for kristne unge til at komme ud over den kristne scene. Jeg drømmer om at rådgive andre musikere i markedsføring og hele forretningsdelen af musikbranchen, ligesom jeg selv er blevet rådgivet, fortæller Elo Kay.

Hip-hop’eren fik sit store gennembrud, da han kom i finalen i radio-programmet ’Karrierekanonen’ i 2018. Her optrådte Elo Kay på Smukfest. Han drømmer om at give koncert på Roskilde Festival og musikfestivalen Coachella i Californien, USA.

Her kunne din reklame være
Se også